Delicate Delight!

14 01 2006

Hoewel ik het normaliter een beetje te Nederlands vindt om over prijzen te praten, kan ik natuurlijk niet ontkennen dat het Poolse prijsniveau voor veel “Westerse” buitenlanders behoorlijk aantrekkelijk is.

Sushi Sensation!

Ikzelf sta regelmatig met het schaamrood op de kaken als dit weer eens lauwerend ter sprake komt in het gezelschap van een Pool(se), die met een salaris dat uiteraard aan het prijsniveau is aangepast helemaal niet zo te spreken is over het bedrag dat voor een pakje peuken of een glas bier gevraagd wordt; Zulk soort producten zijn voor de gemiddelde Pool gewoonweg duur.

Bij wijze van uitzondering toch een bescheiden woordje over iets dat in Nederland voor mij als braaf student absoluut een luxe is, en hier zonder problemen kan : Een avondje upperclass te dineren, in een trendy sushibar! Vandaar dat Chris en ik onze kans hier schoon zagen toen we op zoek waren naar een lekker avondmaaltje, tijdens ons tripje in Wrocław.

Dit restaurantje is het vermelden waard vanwege het bijzonder mooie maniertje waarop de delicate gerechtjes geserveerd werden. Nee, geen topless Aziaatje, maar een prachtig waterwerkje dat de hele bar omsingelde. Hierin voeren houten bootjes, met per schuitje een gerechtje, geserveerd op een gekleurd schaaltje. Zag je wat lekkers voorbij komen dobberen, dan pakte je dat simpelweg van het bootje. Afrekenen ging aan de hand van het aantal schaaltjes, per kleur een prijsje. Simpel en smakelijk, en de bootjes vormen een stijlvol alternatief op de lopende band die in veel andere sushibars gebruikt wordt.

Voeg hieraan toe een prachtig strak doch sfeervol, licht interieur vol bamboetinten, lekkere Japanse biertjes en leuke achtergrondmuziek en een geslaagd avondje dineren was een feit!

Adres van dit establishmentje :

Straat | ul. Odrzańska 17/1a (ingang vanaf ul. Nożownicza)
Openingstijden | 12:00/23:00
Website | http://www.sakana.pl/


Artikel opgeslagen onder: Nieuws

Reageer

U moet inloggen om een reactie te plaatsen

Trackback  |  Blijf op de hoogte van de reacties via een RSS Feed
Kalender

June 2020
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Meest recente artikelen