Bevroren Bigos!

14 01 2006

Samenwonend met 2 charmante Poolse vrouwtjes wordt ik regelmatig verrast en verwend met allerlei typisch traditionele hapjes en drankjes.

Duivels Druivensap!

Zo zwerven er op het moment meerdere flessen sterk alcoholisch druivensap door het huis; Bijzonder zoete doch smakelijke Hongaarse “wijn” in een achterlijk grote fles met schroefdop en voorzien van een prachtig zegel.

Verder was ik laatst op zoek naar mijn sleutels, verstrooid als ik is een regelmatig terugkerend ritueel. Bleken deze vanwege het handige keycord gebruikt te worden bij de bereiding van een pannetje “Bigos”!

Bevroren Bigos!

Jawel, dit gerechtje, bestaande uit een mengseltje van zuurkool, witte kool, ui, specerijen en aardappels schijnt stukken beter te smaken wanneer het meerdere malen sterk van temperatuur wisselt. Door het buiten op de vensterbank te plaatsen bevriest het gerecht in no-time, waarna het weer fijn opgewarmd kan worden. Afijn, ik wist op slinkse wijze mijn sleutels terug te kapen en kon zodoende op pad. Bij terugkomst s’avonds stond er een bordje van deze brei op me te wachten, ik moet zeggen dat het er, zoals gebruikelijk in dit land, weer niet uitzag, maar allerminst slecht smaakte!

Een receptje om deze Poolse specialiteit zelf te kunnen brouwen vindt u alhier


Artikel opgeslagen onder: Nieuws

Reageer

U moet inloggen om een reactie te plaatsen

Trackback  |  Blijf op de hoogte van de reacties via een RSS Feed
Kalender

June 2020
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Meest recente artikelen