Plezierig Parkeren!

16 01 2006

Ook Krakow heeft, zoals ongeveer elke stad van een beetje formaat, een gebrek aan parkeerplekken, voornamelijk in het centrum, waar een belachelijk ingewikkeld systeem van zones en betaalmethodes gehanteerd wordt. Vindt je wel een plekje, dan betaal je daar een bescheiden fortuin voor, en ben je verplicht je heilige koe na twee uur ergens anders te stallen.

Parkeerplezier!

Een paar kratjes als garantie..Buiten het oude stadscentrum is parkeren vrij, maar nog steeds zijn plekjes schaars. Daarom gebruikt de locale bevolking een grappige methode om een eindelijk veroverd plekje bezet te houden, vergelijkbaar met het handdoekje-over-strandstoel fenomeen dat door veel Nederlanders aan de Spaanse costa’s gebruikt wordt.

Zo worden kratjes, pionnen, stukken hout, signaaltape, ladders, emmers en planken gebruikt om de parkeerplek na het wegrijden “te reserveren”. Het leuke is dat deze manier nog blijkt te werken ook, een enkele bruut daargelaten…Brute parkeerder!


Artikel opgeslagen onder: Nieuws

Reageer

U moet inloggen om een reactie te plaatsen

Trackback  |  Blijf op de hoogte van de reacties via een RSS Feed
Kalender

June 2020
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Meest recente artikelen